Tekst Ecuador 2011

Video's Ecuador 2011: Klik hier.

Foto's Ecuador 2011: Klik hier.

07. [Bericht van 25 december 2011].
Afgelopen vrijdag en zondag hebben we drie video's gemaakt. Eentje door Karin, eentje van Ron, en een hele lange door Mónica, die Karin elke vrijdag ondersteunt en nu een camera in handen kreeg om - in het Spaans - een rondleiding door de tuin te maken. Klik hierboven op Video's Ecuador 2011 om ze te zien.

06. [Bericht van 11 december 2011].

Zondagmiddag 11 december was ons eerste tuinfeestje nadat we alweer ruim vier maand hier zijn. Deze keer met een drama door de jongeren van gemeente Malacatos, gebaseerd op de geschiedenis van Jozef in Egypte. Totaal aantal aanwezigen was 87, inclusief de kleintjes. Ook hebben we in onze tuin een nieuwe aanwinst, een paviljoentje, zodat [1] Karin een goede plek heeft om haar uitrust-tuinstoel ook bij regen te gebruiken, [2] We ruimte hebben om met een groep gezellig in een kring bij elkaar te zitten, ook bij regenachtig weer, en [3] we op de vloer kunnen dammen en schaken en kat en muis en "stokken" (dat is ook met damstenen) kunnen spelen.

05. [Bericht van 6 oktober 2011].

Afgelopen zondagmiddag hebben we met een groepje kinderen uit de buurt de berg achter ons beklommen, zodat we weer eens van bovenaf foto's konden nemen voor het overzicht. dat was alweer twee jaar geleden voor het laatst. Klik op deze link of op de link hierboven met Nieuw: Foto's Ecuador 2011 > Serie 2.

04. [Bericht van 29 september 2011].

De eerste periode van 2011, januari t/m april, is er niets van gekomen om foto's of tekst op deze site te zetten. Alleen maar drie video's met rondleidingen. Nu wat berichtjes vanaf onze aankomst op 2 augustus 2011 t/m vandaag, 29 september:

Vier koffers waren niet meegekomen, maar met een vertraging van vier dagen zijn ze nu aanwezig.

Augustus zat bol van de ritjes naar Loja, voor autoreparaties, en voor allerlei documenten die gehaald en verstuurd moesten worden, en nog veel meer. Ook e.e.a. weer gedaan voor de koffieplantage naast ons.

Karin begint gelukkig, na de terugslag van de laatste twee maand in Nederland, weer een beetje op te krabbelen, het is nog lang niet hoe ze was eind maart vlak voordat ze weer naar Nederland vertrok, maar ze zit tenminste weer wat in de lift. En we proberen te bepalen hoe ze nu en ook straks weer in Nederland een volgende terugslag kan voorkomen. Eén ding weten we in ieder geval, ze heeft de laatste periode in Nederland veel te veel 'luchtjes' binnen gekregen, waar ze op het moment zelf minder heftig op reageerde dan vroeger, maar waar toch de klap later wel van kwam (je kunt beter echte klappen krijgen, dat geeft minder problemen. Als iedereen dat zou begrijpen...). Dus dat moet niet meer. Toch weer meer afstand, voorzichtiger, enz.

Ook nu, in september, was er nog veel te doen voordat we denken dat we weer in een 'normale' routine komen. Zelfs de laatste paar dingetjes uit de koffers moeten nog hun plek krijgen. En kleine reparaties in en om het huis, waslijndraad (uit Nederland) ophangen, de tuin weer op orde (laten) brengen, een kleine cursus in de grote stad Loja, oh ja, ook uitnodigingen en fotopresentaties voor een zaal die gebouwd is in Vilcabamba (onze naaste buurvallei) en de renovatie van 'onze' zaal in Malacatos, natuurlijk ook mijn gewone werk dat meest zes uur 's ochtends begint en nu even wat hectisch is, en deze week ben ik meer thuis dan normaal met de bedoeling zo veel mogelijk af te werken, en in oktober weer wat meer routine op te kunnen bouwen, met hooguit eenmaal per week naar Loja en dat soort dingen. En natuurlijk hebben we weer aardig wat foto's om met jullie te delen.

03. [Update van dinsdag 19 juli 2011].
Onze tickets zijn geboekt, we zitten 1 augustus in het vliegtuig naar Ecuador, de terugreisdatum is 29-30 mei 2012.
Wegens een wijziging in de visumregels moeten we een ander visum gaan aanvragen. Met dat visum zijn we verplicht de eerste twee jaar minimaal 9 maand in Ecuador te blijven, dat is een maand langer dan Karin normaal mag wegens haar Wajong, maar daar hebben we gelukkig toestemming voor gekregen. We hopen ergens midden augustus weer wat foto's en een video te kunnen laten zien.

02.  [Bericht van 11 maart 2011].

Er is nu een rondleiding binnenshuis gefilmd.

01.  [Bericht van 9 februari 2011].

Begin januari heeft Karin een rondwandeling gefilmd.
Klik op "Video's Ecuador 2011" hierboven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!