Tekst Ecuador t/m mei 2009

Video's Ecuador 2009-dl1: Klik hier.

Foto's Ecuador 2009-dl1: Klik hier.

 

03. Update 12 april 2009.
Hoe gaat het met ons hier in Ecuador? Het leven heeft hier meer tijd nodig. En we zijn blij met heel veel dingen die ons in Nederland niet op zouden vallen. Zoals: Hoera, vandaag (29 maart 2009) hebben we sinds vanmorgen weer water, nu zelfs al enkele uren, voor het eerst in zes dagen! En gisteren is het gelukt ondanks de door de regenval geruineerde weg weer met de auto bij ons huisje te komen, in plaats van lopend vanaf de 'grote' asfaltweg. Ja, klopt, we hadden overal om ons heenveel water, behalve in ons huis.

En zo zijn er wel een paar meer dingen... een goed bed, betrouwbare elektriciteit, geen lekkages als het waait en regent tegelijkertijd, winkels waar ze alles hebben zonder te hoeven zoeken, veilig voedsel en drinkwater, autoreparaties die minder dan drie dagen nodig hebben; en om nog wat hele kleine details te noemen, warm water om te douchen, een wasmachine die werkt, een koelkast die goed afsluit, een telefoon die verstaanbaar is, bijna alle nachten zonder muggen...

Betekent dat dat we nog niet in een paradijsje wonen? Inderdaad.

Betekent dat dat we beter in Nederland hadden kunnen blijven? Dat vinden we niet. Zoals gezegd, het leven hier is 'harder', 'moeizamer', als je wilt. We leven hier niet in een welvaartsland. En ook onze middelen zijn beperkt.
Maar... is Karin's gezondheid vooruitgegaan? Ja!
Is het hier mooi? (voor zover we tijd hebben om 'om ons heen te kijken'?) Ja!
Is het fijn om met de plaatselijke bevolking en onze geestelijke vrienden om te gaan en minder van mensen geisoleerd te leven? Ja!
Is er voor (bijna) elk probleem een oplossing? Ja! (Als je maar geduld, vriendelijkheid, véél tijd, volharding, voldoende energie, en nog iets meer meer geduld hebt.)

Dus, we hebben het hier wél naar onze zin. En we zijn blij dat we deze keuze hebben kunnen maken en dat die tot nog toe goed is uitgepakt.

Oké, dat was een beetje tekst over ons. Nu een paar foto's en filmpjes.

Klik hier voor Video's Ecuador 2009.

Klik hier voor Foto's Ecuador 2009.

 

 

Hieronder is nog van begin januari, voordat we zelf naar Ecuador zijn gekomen.

02.
Vanaf misschien rond 18 februari 2009 komt hier meer te staan, dan zijn we ondertussen naar verwachting zelf in ons huisje. ... Ja, ja, dat dacht ik begin februari. Ondertussen is het 29 maart en er is nog geen tijd beschikbaar geweest om nog iets op de website te zetten.

01.
Jawel, er zijn weer foto's binnengekomen. Een paar weken is het werk langzaam vooruit gegaan, maar afgelopen dagen heeft er weer vaart ingezeten.

Klik hier voor de foto's van 13 januari 2009

Als je wilt vergelijken met de laatste serie van 27 dec 2008, klik hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!